DPP_37641

София е най-добрият град за живеене

31 март 2015

София е най-добрият град за живеене в България за 2014 година. Досега наградата за най-добър град два пъти е отивала във Варна, два пъти в София, три пъти в Бургас и един път във Велико Търново.

DPP_37633

София получава за трети път наградата, връчвана от вестник „24 часа“ и Дарик радио. На награждаването в НДК днес присъстваха президентът Росен Плевнелиев, министри, кметове и др.

DPP_37561

Кметът на София Йорданка Фандъкова я получи от президента Росен Плевнелиев. Държавният глава посочи, че това е благородно състезание в интерес на милиони българи. Той изрази думи на благодарност към кметовете и посочи, че те изпълняват по достоен начин хиляди проекти, назначили са млади компетентни хора в администрацията и показали, че европейската регионална политика се случва. Президентът каза,че имаме поводи за самочувствие, но най – важна за кметовете ще бъде обективната оценка на гражданите.

DPP_37566

Кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че това е награда за София, за софиянци, награда за хората, които живеят и работят в нашия град. „София привлича с добро образование, с добро здравеопазване, с възможности за кариерно развитие. Тя не е град, в който хората просто и идват на почивка, те идват тук да учат и да работят, и затова това е награда за отговорния бизнес, който работи на територията на нашата община. Който създава добавена стойност, който поддържа работни места, който създава условия за кариерно развитие“, каза Фандъкова.

DPP_37571

София получи и награда в категорията за хай-тек град и приза за култура. Като парти-град бе отличен Приморско. Приза за перспективен град получи Стара Загора, за най-зелен град – Хисаря, а най – красив град за 2014 стана Асеновград. Призът за „Град – герой“ за бежанската вълна отиде в Харманли. Като най – добър град за живот на младите бе отличен Варна, Исторически град – Велико Търново, спортен град – Бургас, бизнес-град – Пловдив. Пловдив бе отличен като най-добър град за живеене от читателите на 24 часа, а читателите на Дарик отличиха като такъв Русе. Инициативата на „24 часа“ и Дарик радио се провежда за осма поредна година и оценява качеството на живот в българските градове.

DPP_37639

Йорданка Фандъкова каза след церемонията, че пускат метрото до летището на 2 април. И по традиция на 2 април в новите участъци хората ще могат да използват метрото безплатно, за да могат да видят това удобство.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)