София отпразнува своя ден

18 септември 2017

На големия християнски празник Вяра, Надежда и Любов и майка им София, нашата столица София празнува своя ден. По традиция тържествата започнаха с водосвет и тържествено издигане на знамето на София.На церемонията присъстваха Президента на Република България господин Румен Радев, Кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова, председателя на Общинския съвет господин Николай Пехливанов, представители на дипломатическия корпус, политици от парламентарно представените партии и много гости и жители на нашия град.

Паралелно  с това в София се проведоха и ,, Европейски дни на наследството – 2017 „. Много театри , музеи и културни институцие в града ни бяха отворили вратите си за посетителите. Входът беше свободен. В празничния ден о дори Президенството беше достъпно за всички, които желаеха да разгледат сградата на Институцията и да се разходят из нея. Лично Президентът Румен Радев излезе и се здрависа със софиянци и гости на столицата. Невръстни желаещи за бъдещ президент имаше още в първата група посетители в Деня на отворените врати, с която администрацията на държавния глава се включва в инициативата ,, Европейски дни на наследството – 2017 „.

Президентът Румен Радев прие в Гербовата зала първите гости на ,, Дондуков „2. Той поздрави гостите с празника на София, който по думите му ни зарежда с много вяра, надежда и любов. Също така той отбеляза, че за него и екипа му е удоволствие да представят на посетителите интериора на сградата и основните функции на институцията.  Радев с удоволствие се снима с всички, желаещи да увековечат за спомен този паметен момент.

репортер : Ася Георгиева
оператор : Антон Хариев
постпродукция : Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)