5695726

София продължава да ДИША и днес

27 август 2017

Деца, които правят структури от клечки и ластици е само едно от заниманията, които има за най-малките във втория уикенд на фестивала София Диша. Вчера и днес, неделя, София Диша отново е на площад „Св. Александър Невски“. Програмата отново е разделена на тематични зони – творческа, детска, спортна, релакс, базарна и новата зона България.

5695725

В „Детската зона“ и има творчески занимания на „Детска архитектурна работилница“, които работят с малките по създаване на структури от дървени клечки и ластици. Така децата могат да разберат какви са основните сили, които действат на една сграда, например. „Въобще играейки те успяват да научат основни закони, които действат в една конструкция на сградата”, каза Магдалина Ръжева.

Днес ще имат архитектурен маршрут за децата. В детската зона има още занимания като първи стъпки в програмирането, например. В другите зони, може да пиете вино или да изберете хубава книга, а можете и да рисувате. Текстилни торби върху, които гостите на фестивала сами да могат да разработят модели на цветни пешеходни пътеки, използвайки текстилна боя, са подготвили от Сдружение Трансформатори. Анна Калинова от сдружението разказа, че представят проекта НАРИСУВАЙ.БГ, който е свързан с рисунки в градски среда.

БГНЕС

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)