TON_7074

София се бори с мръсния въздух със специалисти от Виена, Париж и Амстердам

12 октомври 2017

Днес в София пристигат представители на различни европейски градове, сред които Париж, Виена, Талин, Букурещ, Амстердам и Рига, за да вземат участие в SOFAIR – конференция за обмяна на опит и добри практики в справянето със замърсяването на въздуха в градска среда.

TON_7098

На откриването освен столичния кмет Йорданка Фандъкова, ще присъстват екоминистърът Нено Димов, както и Джордж Кремлис от генерална дирекция „Околна Среда“ на ЕК, който пристига в София специално за конференцията. Впървия ден ще бъде представен опитът на няколко европейски общини, както и да чуем мнението на утвърдени международни експерти от Европа и САЩ. През днешния ден ще бъдат представени и резултатите от дистанционното измерване на емисиите на автомобилите, което се проведе в София между 5-15 септември. Жозефина де ла Фуенте от RSLab ще разкаже и за проучванията в Мадрид, Барселона и Лил, Франция и възможностите за приложение на системата в Европа.

TON_7131

През втория ден, 13 октомври, SOFAIR ще бъде домакин на „Sofia Urban Challenge“ – състезание за отворени иновации за чист въздух, в което взеха участие 15 компании от цяла Европа. На 13 октомври финалисите идват в София, за да представят пред жури своите идеи. Тази инициатива се организира от Клийнтех България и Клаймат КИК, с подкрепата на ‘Зелена София’“ към Столична Община.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)