Магията на Изтока 2019 - фестивал на Азия в София

София се превърна в „Магия на Изтока“ с третото издание на фестивала на Азия

17 юни 2019

През уикенда Борисовата градина в София се превърна в една истинска „Магия на Изтока”. Фестивалът на азиатската култура се проведе за трети пореден път у нас и показа митични същества, зрелищни танци и пищни костюми от целия континент. По традиция той се обяви в подкрепа на благородна кауза в партньорство с фондация “За нашите деца”.

Магията на Изтока 2019 - фестивал на Азия в София

Посетителите видяха древния индийски „танц с очи” Катакали, с който беше открит фестивалът – едно нажежаващо изпълнение, разказващо митични притчи и религиозни епоси, единствено чрез мимики, жестове и израза на лицето и тялото, декорирано с пищни орнаменти и костюм. Твърди се, че един “майстор Катакали” се подготвя десетки години преди първото си излизане на сцена, а самото приготовление в костюм и грим отнема повече от четири часа.

Магията на Изтока 2019 - фестивал на Азия в София

Представен на сцена бе и митът за Баронг-Рангда или вечната борба между доброто и злото от артисти от Индонезия и България, „Китайски дракон“ също предхождаше гостите на фестивала, въвеждайки ги в екзотиката на азиатския континент.

Снимка: Dnevnik

Снимка: Dnevnik

В Борисовата градина можеха да се видят още традиционна мога от Виетнам, „Танц с ветрила”, „Танц с шапки” и „Ангелски танц”. Република Корея предложи и програма за феновете на нашумелия корейски музикален стил к-поп със събиращите многобройна публика танцови състави „Cypher” и „Toxic”. Корейска фолклорна трупа ни потопи в традициите на страната, свързани с ритуалите за плодородие и благодат.

Магията на Изтока 2019 - фестивал на Азия в София

Всяко посолство имаше свой отделен щанд, предлагащ всякакъв тип сувенири, произведения на изкуството, бижута, ръчно правени предмети, храни и напитки.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)