София Филм Фест започва на 7 март с „Áга“ (видео)

26 февруари 2018

Месец МАРТ отново пристига с кино! 


22-рият София Филм Фест започва на 7 март от 19:00 часа в Зала 1 на НДК! Церемонията по връчване на наградите ще се състои на 16 март. Програмата на фестивала, заедно с традиционните издания в Бургас, Пловдив и Варна, ще продължи до 29 март! 
Програмата на фестивала съдържа повече от 150 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 10 късометражни филма! Пълната програма по раздели може да намерите на http://siff.bg/bg/movies

ОТКРИВАНЕ:

„Áга“, чиято световна премиера беше на закриването на официалната основна програма на БЕРЛИНАЛЕ, ще даде началото на 22-рия София Филм Фест! 

Представен като проект с работно заглавие „Нанук“ на София Мийтингс през 2014 година, където получи наградите на Mediterranean Film Institute и Synchro Film, Video & Audio,Vienna,
отличен в Кан като проект с престижната награда „Кшищоф Кешловски“ на ScriptEast, филмът „Áга“ ще открие официално 22-рото издание на София Филм Фест на 7 март в Зала 1 на Националния дворец на културата.

Сюжетът на българо-германско-френската копродукция пренася зрителите далеч на север, за да разкаже една история за сблъсъка на цивилизациите през призмата на любовта и човешките взаимоотношения. В юрта сред снежните полета на севера, двамата главни герои инуити – Нанук и Седна, мечтаят да съберат семейството си отново. Двамата живеят в духа на традициите на своите деди. Останали сами в пустошта, те напомнят за последните хора на Земята. Когато здравето на Седна се влошава и тя умира, Нанук решава да изпълни последното й желание – да намери отдавна заминалата им дъщеря Áга, избрала живота в града и загърбила традициите.

Билети най-лесно, бързо и сигурно ще откриете на https://goo.gl/X2w9bP

източник: фейсбук страница на Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фест

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)