andrei-lacatusu-social-decay-google-apocolypse-designboom-1800

Социалното разпадане на социалните мрежи…

04 февруари 2018

ДА, това е просто един артистичен  проект, но той провокира към много размисли. За това в какво ни превърнаха социалните мрежи. Всеки има своя отговор, но едно е сигурно – както дойдоха, така и ще отживеят! Какво следва ли? Кой се наема да каже?
andrei-lacatusu-social-decay-google-apocolypse-designboom-2

Социално разпадане на социалните мрежи

И докато размишляваме – ето вижте как арт средите, най-чувствителните пластове на обществото, си представят тези вездесъщи в момента социални мрежи – Фейсбук, Инстаграм, Туитър… и т.н. Ръждясали, стари, ненужни…
Начало и… край. Фейсбук всеки ден променя правилата. Инстаграм приглася. И другите. Това е сигурен признак на отживяване – опити за адаптиране към промените. Визионерите се надпреварват да прогнозират какво ще следва. Може би чипове, инплантирани във всеки от нас, може би следва друга, нова система за комуникация – различна, бърза, непроследима, уважаваща личното ни пространство или обратното? На хоризонта е не просто една Истанбулска конвенция, а нова формула за толерантност и общуване.
andrei-lacatusu-social-decay-google-apocolypse-designboom-4
Едно е сигурно – IT технологиите и всичко около нас се развива с неверотни темпове. Докато се свържем към една мрежа и вече сме консервативни. Следва нова и нова, някаква друга, с нещо по-модерна, по-актуална… До къде ли ще стигнем? И дали някой все пак ще се наеме да прогнозира?
Не е ли предизвикателство това? Определено от ново поколение. Ще се окаже ли нашето поколение от типа Последния самурай?  Все едно какво ще следва – всеки от нас днес е медия, всеки може свободно да каже какво мисли и чувства в деня си. И ако успяхме да ви подадем тема за размисъл – ето как графичния художник Андрей Лакатус си представя нещата от ежедневието ни скоро. Снимките са от неговата арт инсталация, наречена  Социално разпадане. 
andrei-lacatusu-social-decay-google-apocolypse-designboom-3andrei-lacatusu-social-decay-google-apocolypse-designboom-6andrei-lacatusu-social-decay-google-apocolypse-designboom-5
Ще изчезнат ли днешните мании към социалните мрежи? Вие кажете!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)