IMG_0811

Спагети по японски

18 октомври 2018

Необходими продукти:
пилешко месо – гърди 250 гр. нарязани на кубчета
спагети – 200 гр.
лук – 1 глава, ситно нарязана
чесън – 1 скилидка, ситно нарязана
моркови – 1 бр., нарязан на ивички
картофи – 1 бр., нарязан на 1 см. кубчета
олио – 6 ч.л.
чушки – 1 бр., нарязана на ситно
къри – на прах 1 1/2 ч.л.
джинджифил – 2 с.л.
соев сос

Вижте още: Спагети Alle Vongole

Начин на приготвяне:
В тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила. Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се задушава до омекване на зеленуците и сгъстяване на соса. Спагетите се сваряват в леко подсолена вода и се изцеждат. После се смесват със съдържанието на тенджерата и се оставят на тих огън за няколко минути. Ястието се сервира полято със соев сос.

снимка: seonkyounglongest.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)