spageti

Спагети със сушени домати и моцарела

10 декември 2014

Една интересна и много приятна рецепта за обяд – Спагети с моцарела и сушени домати. Обикновено сме свикнали моцарелата да срещаме само в компанията на домати и босилек, но в случая ще останете напълно доволни от „новият“ придружител – спагетите. Рецептата е подарък на In Life от главния готвач на MEDUSA Bar&Dinner - едно модерно и много приятно заведение в центъра на Виена.

Продукти:

  • спагети - 450 – 500 г
  • моцарела - – 250 – 300 г
  • сушени домати - 2 броя
  • сол
  • босилек - пресен и сушен
  • бейби спанак – най-финни листа от спанак или рукола. И в двата варианта се получава добре
  • маслинена сол

За соса:

  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • балсамов оцет - 2 – 3 с.л.
  • зехтин - 2 – 3 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.

Спагетите се сваряват според времето, указано на опаковката, отцеждат се и се премиват със студена вода. Овкусяват се със сол и със сушения босилек.

За приготвянето на соса е необходимо виното да поври на котлон в голяма тенджера, докато се редуцира. Добавя се към него щипка захар и сол, балсамовия оцет, горчицата и зехтина. 

Спагетите се добавят при така получената смес и се бъркат непрекъснато. Добавя се и моцарелата, нарязана на шайби и сушените домати. Желателно е доматите да се нарежат на по-ситно. Леко се разбърква, за да не се допусне моцарелата да се разтвори и превърне в крем – тя трябва леко само да се преобърне със спагетите на топъл котлон.

Останалото – сами си го представяте. Добавяте свежите листа от босилек и бейби спанак, гарнирайте с пармезан и…

Ах, Италия, Италия…Какви всусни ястия си измислила!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)