25MARTHA-superJumbo

Спагети с миди и скариди по испански

23 май 2017

Необходими продукти:
200 г спагети
300 г добре почистени и измити пресни миди
100 г скариди
10 чери домата
1/3 връзка магданоз
1/2 лимон
1 прясна люта чушка
2 скилидки чесън
зехтин
сол и пипер на вкус

Още по темата: Чопино – италианска супа с морски дарове

Начин на приготвяне:
Сложете голяма тенджера с подсолена вода на котлона. Докато чакате водата да заври, измийте и почистете мидите и скаридите. Нарежете чери доматите, чесъна и лютата чушка. Сложете дълбок тиган да се загрява. След като водата в тенджерата заври, сложете спагетите. В тигана сипете зехтин и пуснете чесъна и лютата чушка да се запържат за около 30 секунди. Добавете скаридите и мидите, сол, пипер и около 100 мл от водата, в която се вари пастата. Захлупете за 3 минути, докато мидите се отворят. След това сложете нарязаните на четвъртинки или половинки чери домати, изстискайте половин лимон и гответе още 2 минути. Изцедете пастата, като запазете 1 чаша с водата, в която се е варила. Изсипете спагетите при мидите (без да ги миете) и разбъркайте добре. Много е важно да не оставяте пастата да изсъхне – затова е и водата, ако има нужда от нея. Преди поднасяне поръсете с нарязан магданоз.

снимка: nytimes.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)