vongole

Спагети Alle Vongole

29 септември 2018

Това е една от най-харесваните вариации на паста. Обикновено я поръчваме в ресторант, само защото си мислим, че е сложно за приготвяне, а всъщност не е така. Приготвя се за около 15 минути – стига да имате пресни миди вонголе. Когато купувате мидите в магазина, а вече ги има на доста места, уверете се, че черупките не са отворени  Ще трябва изхвърлите тези, които са отворени.

Необходими продукти:

500 г. Вонголе
2 скилидки чесън, накълцани
14 чери домата, нарязани на половина
½ китка магданоз, нарязан
250 мл бяло вино
2 супени лъжици зехтин
250 г. спагети
чили чушки сол и пипер на вкус
сок от 1 лимон

Измийте мидите под студена вода за няколко минути. Изхвърлете всички, които са отворени. Пригответе чесъна, нарежете чери доматите наполовина и също магданоза.
Пригответе спагетите,  както е указано на опаковката.

Докато пастата се готви, добавете зехтина към голям тиган с капак. При средна топлина добавете чесъна и доматите. Гответе за около 2 минути. След това добавете мидите и бялото вино. Покрийте с капака и го оставете да се готви, докато вонголите започнат да се отварят. Разбъркайте. Изключете топлината.

По това време пастата вече трябва да е готова.  Добавете отцедените спагети към тигана с вонголе. Добавете сол, черен пипер и чили на вкус. След това добавете лимонов сок и магданоз. Разбъркайте, докато всичко се съчетае. Сервирайте веднага.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)