
Това е една от най-харесваните вариации на паста. Обикновено я поръчваме в ресторант, само защото си мислим, че е сложно за приготвяне, а всъщност не е така. Приготвя се за около 15 минути – стига да имате пресни миди вонголе. Когато купувате мидите в магазина, а вече ги има на доста места, уверете се, че черупките не са отворени Ще трябва изхвърлите тези, които са отворени.
Необходими продукти:
500 г. Вонголе
2 скилидки чесън, накълцани
14 чери домата, нарязани на половина
½ китка магданоз, нарязан
250 мл бяло вино
2 супени лъжици зехтин
250 г. спагети
чили чушки сол и пипер на вкус
сок от 1 лимон
Измийте мидите под студена вода за няколко минути. Изхвърлете всички, които са отворени. Пригответе чесъна, нарежете чери доматите наполовина и също магданоза.
Пригответе спагетите, както е указано на опаковката.
Докато пастата се готви, добавете зехтина към голям тиган с капак. При средна топлина добавете чесъна и доматите. Гответе за около 2 минути. След това добавете мидите и бялото вино. Покрийте с капака и го оставете да се готви, докато вонголите започнат да се отварят. Разбъркайте. Изключете топлината.
По това време пастата вече трябва да е готова. Добавете отцедените спагети към тигана с вонголе. Добавете сол, черен пипер и чили на вкус. След това добавете лимонов сок и магданоз. Разбъркайте, докато всичко се съчетае. Сервирайте веднага.
Още по темата
-
Био Равиоли Трикольор от Ина и Мариела – с много любов и творчество! KEPASA, Сезон 3, епизод 10
In Life TVДобре дошли отново в Кухнята на Мариела Нордел и предаването ми KePASA! За мен е ...
-
Най-добрият ресторант в света се завръща
In DESIGNНай-добрият ресторант в света се завръща! Eleven Madison Park вече приема резервации за след 8 ...
-
Откриватели в света на вината – епизод 1 (Испания)
In EVENTSКой не иска да обиколи света? Особено вкусните му части… Ди Вино ни дават тази ...
-
Печен омлет с чери домати, спанак и чедър
In TASTEНеобходими продукти: 4 яйца 1 с.л. заквасена сметана 150 гр. чедър шепа спанак 10 чери ...
Остави своя коментар през Facebook