kale-and-chickpea-curry

Спанак с нахут по арабски

12 февруари 2019

Необходими продукти:
400 гр. пресен спанак (или същото количество замразен, но на листа)
1 глава лук
2 скилидки чесън
400 гр. нахут от консерва (или същото количество, но сварен предварително)
1/2 ч.ч. доматен сос
1 ч.л. кимион на зърна
зехтин
лют червен  пипер
сол

Вижте още: Яхния от нахут с бира

Начин на приготвяне:
Смачкайте скилидките чесън и заедно със ситно нарязания лук ги запържете за около 5 минути в зехтина. Измитият и нарязан на едро спанак и кимиона прибавете постепенно към запържените лук и чесън. Задушете всичко с малко вода, докато спанакът не намали обема си около 4 пъти. Добавете доматения сос. Накрая прибавете и отцедения нахут. Разбъркайте внимателно. Оставете ястието на котлона още малко. Подправете с червения пипер, сол и малко прясно изцеден лимонов сок.

Снимка: Meerasodha.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)