Spinach-Dill-Soup-with-Soft-Cooked-Egg-CMS

Спаначена крем супа „Флорентина“

17 октомври 2018

Необходими продукти:
спанак – 400 г
картофи – 450 г
маруля – 3-4 листа (от външните, по-зелени)
праз – 1 стрък
пресен лук – 1 стрък
масло – 50 г
зехтин – 2 с.л.
прясно мляко – 700 мл
зеленчуков бульон – 1 кубче
яйца – 2 бр. сварени
сол – на вкус

Вижте още:  Паста със спанак и риба тон

Начин на приготвяне:
Нарежете праза и пресния лук на колелца и ги задушете за 5-6 минути в зехтина и маслото. Огънят трябва да е умерен. Обелете и нарежете картофите на парченца и сложете и тях с малко сол, залейте с вода, колкото да ги покрива, натрошете вътре кубчето бульон и варете под капак 20 минути. В отделна тенджерка сложете вода да заври на силен огън. В нея попарете спанака и марулята (тя ще придаде сладост) за кратко. Правим ги отделно, защото на тях им е нужно по-малко време и така ще запазим полезните им съставки, и ще се съхрани вкуса им силен, което не би се случило, ако ги варим с картофите. След готовността на всички зеленчуци сложете спанака при картофите и пасирайте или смелете в блендер до съвършено гладка консистенция. Налейте прясното мляко и пуснете още за кратко пасатора или блендера. Разсипете веднага в купички и отгоре сложете половин сварено яйце. По желание може да добавите и крутони.

текст: Йорданка Ковачева
снимка: eggs.ca

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)