spana4ena supa s koze sirene

Спаначена  супа с козе сирене

01 септември 2014

Спаначена  супа с козе сирене

Знаете ли че, твърдението, че спанакът съдържа много желязо, се е родила от печатна грешка. През 1870 г. немци правят изследване за съдържанието на желязо в различни храни. При описването му, десетичната запетая в стойността на спанака по погрешка е изместена така, че показва десет пъти по висока от реалната стойност. Грешката е поправена през 1937 г., но тезата, че спанакът съдържа изключително много желязо, вече се била утвърдила благодарение на пресата и филми като „Попай Моряка“ (започнал през 1929 г.). Въпреки това обаче, спанакът е доказано изключително полезен за здравето. Днес ви предлагаме да го опитате на супа с кедрови ядки и козе сирене.

Необходими продукти:
4 яйца
50 гр кедрови ядки
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 стръка кориандър
3 с.л. зехтин
900 гр. спанак
1 ч. л. смлян кимион
120 гр меко козе сирене
сол
черен пипер
2 кубчета зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:
Сварете яйцата до твърдост (около 8 минути) и ги оставете да изстинат. След това ги обелете и ги нарежете на четвъртини . Междувременно запечете кедровите ядки в незалепващ тиган за 2-3 минути.
Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. Нарежете листата и стъблата на кориандъра на ситно. В дълбока тенджера сипете 2-3 с.л. зехтин и запържете лука, чесъна и кориандъра. Добавете кимиона и разбъркайте. Внимателно прибавете спанака. След като се свие, добавете кубчетата бульон и залейте с вода. Изчакайте супата да заври и я пасирайте докато е топла. Сервирайте супата в дълбока чиния като добавите по едно нарязано яйце на порция и поръсите с кедрови ядки и натрошено козе сирене.

текст: Елена Михайлова
снимка: hungrygerald.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)