rulo

Спаначено руло

03 юни 2014

Необходими продукти:
6 броя яйца
6 с. л. брашно
100 гр листа от спанак
150 гр сирене
150 гр маслини
200 гр майонеза
2-3 с. л. кисело мляко за олекотяване на вкуса
3-4 броя варени яйца
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
За да приготвите блата за рулото е необходимо да задушите листата спанак с много малко вода докато омекнат, след което ги пасирайте с блендер или пасатор докато станат на пюре. Отделете жълтъците от белтъците, като жълтъците се разбиват с брашното и пюрето от спанак, а белтъците се разбиват на сняг. Разбитите белтъци добавете към сместа с жълтъците, бавно и внимателно разбъркайте. Изсипете сместа върху хартия за печене поставена в широка тава. Печете в загрята на 190-200 градуса фурна за около 15 мин – до златисто. Изпеченият блат обърнете или върху хартия за печене, или кърпа без власинки. Отлепете хартията от печенето и го оставете да изстине.

За да приготвите плънката, с която да намажете рулото трябва да смесите в купа майонезата, киселото мляко, натрошеното сирене, маслините нарязани на едро, варените яйца на ситно. Прибавете сол и черен пипер на вкус.

Когато блатът изстине го намажете с плънката, като количеството което ще сложите зависи от вас и навийте на руло. Може да се консумира веднага след като е направено или след няколко часа. А листата от спанак можете да замените с лапад, червено цвекло, киселец и т. н.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)