деца от Тайланд

Спасиха всички деца от пещерата в Тайланд

10 юли 2018

Всички деца и техният треньор са извадени на повърхността от пещарата в Тайланд, съобщи Spring News. Те са изпратени в полева болница. Така сложната спасителна операция завърши успешно на третия ден.

Имената на пострадалите деца не се разгласяват, а подробностите около операцията за изваждането им от наводнената пещера са засекретени.

С хеликоптери пострадалите са изпратени в болница в град Чианг Рай, където ще бъдат прегледани за възможни инфекции. В първите дни децата ще могат да видят родителите си през стъкло, тъй като имунната им система е много отслабена.

Дванадесетте деца от местен младежки футболен отбор и техният треньор изчезват на 23 юни. След почти десет дена търсене, те са намерени живи в пещерата Тхам Луанг. Оказва се, че внезапно наводнение отрязва пътят им за връщане, а сега в Тайланд е дъждовния сезон.

Евакуацията от пещерата бе проведена на три етапа и продължи три дни. В нея участваха специалисти от цял свят.

На мястото отиде и Илон Мъск, за да предостави при необходимост миниподводница, разработена от неговата компания. Той публикува видео от спасяването, което може да видите тук.

Вижте още: Медиците са се добрали до момчетата в тайландската пещера

снимка: Spring News

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)