Орфей и Паганини

Специален кристален орган за първи път в България

03 юни 2017

Специален кристален орган ще пристигне за първи път у нас. Инструментът, изработен през 1975 г., ще бъде използван по време на спектакъла „Орфей и Паганини“ (определян като концерт, в който „класиката среща мита, а модерното – античния дух“) на 10 юни в Пловдив.

Още по темата: По калдъръмените улички на Старинен Пловдив

Във възраждането на митичната модерна приказка, вдъхновена от Орфей, ще се включат още музикантите от Квартетът на Арена ди Верона. Театърът ще бъде „преоблечен“ чрез 3D мапинг, като участие във визуална среда имат хореографът Боряна Сечанова и Поли Герасимова.

Марио Хосен/сн: Прес инфо

Марио Хосен/сн: Прес инфо

В концерта са включени орфически музикални текстове, намерени в Константинопол и дешифрирани от композитора Георги Арнаудов, както и арии и хорове от тематични произведения на Монтеверди, Глук и Офенбах.С този забележителен спектакъл ще бъде открит оперният фестивал на открито Opera Open 2017.

Главно действащо лице в концерта ще е и виртуозният цигулар Марио Хосен, наричан „Българският Паганини“. Пред медиите самият той призна, че преобладаващи на сцената ще са темата за Орфей и силата на емоциите и любовта през различните епохи.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)