articles__94d5bf882760bdd17ae79b91367db5e0

Спират брифингите на Националния оперативен щаб след 100 дни

04 юни 2020

Прекратяват се ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб, на които се съобщават данните за заразените с коронавирус. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет.

Той уточни, че щабът ще продължи да функционира до 31 декември, за да има възможност за реакция при необходимост. Информация за заразените пък ще бъде обявявана на информационния сайт.

„Информацията няма да бъде спряна, но това непрекъснато включване на Щаба създава чувството за безпокойство. Трябва да се научим да живеем с този вирус. Но искаме да се върнем км нормалния начин на живот“, посочи Борисов.

„Днес стават 100 дни, откактко издадох заповедта за откриването на Национален оперативен щаб“, припомни премиерът и благодари на всички българи, че са спазвали мерките на Щаба.

„Показахме като нация, че можем да се пазим. Дистанцията, дисциплината и дезинфекцията, а това го правят всички възпитани хора, даде възможност да си подготовим болниците, облеклата, лекарствата. Това, което направихме, беше чудо“, продължи Борисов.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)