спокойни родители

Спокойни родители – щастливи деца

13 март 2019

Отношенията в семейството не са лесни. Понякога емоциите надделяват и е възможно да породят проблеми. Как се отразява това на децата и какво може да се направи по въпроса ще научим от книгата на д-р Лора Маркам „Спокойни родители – щастливи деца”.

Книгата излезе от печат в края на минала седмица. Изданието е на „Изток – Запад”, а преводът на Румяна Автанска. Според описанието представлява революционен наръчник за отглеждане на отговорни, способни и щастливи деца.

Корицата на книгата (Изток - Запад, 2019)

Корицата на книгата (Изток – Запад, 2019)

За книгата от издателите:

Подходът на д-р Лора Маркам, основан на най-новите изследвания в областта на развитието на мозъка и на клиничния й опит в работата й с родители, е прост, но много резултатен. Според д-р Маркам изграждането на емоционална връзка с детето ви ще доведе до истинска и трайна промяна в поведението му. Когато създадете отношения на близост и доверие, ще отпадне нуждата от заплахи, натякване, молби, подкупи или наказания.

Този забележителен наръчник ще помогне на родителите да вникнат по-добре в собствените си емоции и да ги държат под контрол. Само ако останат спокойни, те ще съумеят да реагират конструктивно на детското поведение. Налагането на разумни граници, използването на емпатия и ясна комуникация ще помогнат на родителите да отгледат самодисциплинирани деца. В книгата са дадени примери как да се действа в различни ситуации, както и решения и тактики, приложими за деца от най-ранна възраст до прогимназията.

Ако сте изморени от борбите за надмощие, емоционалните сривове и търсене на подходящите „наказания“, тази книга е за вас. Тук ще откриете необходимите практически средства, за да трансформирате родителския си подход по един позитивен, доказал ефективността си начин.

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)