Спомен за Стивън Хокинг от неговата дъщеря (видео)

17 март 2018

И докато все още сме под впечатлението от загубата на гениалния физик, днес искаме да ви предложим едно кратко, но много мило интервю с неговата дъщеря.

Ето какво разказва тя:

Аз съм Луси Хокинг. Дъщеря на Стивън Хокинг. Неговата поява обикновено предизвикваше истински потрес. Хората просто се спираха и гледаха. Моят баща си имаше собствен електрически стол, с който кръстосваше с бърза скорост цял Кембридж, обикновено в  компанията на мен и моят брат. Представете си го с две тичащи около инвалидния му стол руси малчугани, хапващи сладолед. Гледаха ни с ужас, удивление и пълен шок. Как така този инвалид е сам, без възрастен придружител? И какво правят тези хлапета около него? Хората просто не можеха да си поберат в главите странната гледка.

Баща ми винаги е имал много приятели учени и колеги, които идваха на вечеря почти всяка вечер. Те дискутираха всякакви необикновени теми и тези теми нямаха лимит. Ако например аз като дете зададях въпрос, без значение какъв, винаги ми се отговаряше.

Мисля, че беше 7 мият или 8-мият рожден ден на моя син и един от неговите приятели отиде и попита баща ми: „Какво ще стане ако падна в черна дупка?“

Въпросът беше много интересен и всички искаха да знаят отговора, а баща ми каза: „Ами ще се превърнеш в спагети“

И естествено вскички деца бяха очаровани и разбраха отговора, а всички възрастни се направиха, че разбират.

В този момент аз осъзнах, че това е история, която може да бъде разказана за деца. Като да сме двамата с него в космоса. Какво би се случило там? Казах на баща ми: аз ще напиша една история, а ти ще я сложиш в правилните научни рамки и ще дадеш научното обяснение на вселената.

И така имало едно време един изследовател на име Стивън. Той си имал малка дъщеря Луси….

Хората, които живеят във военни зони, или при наистина есктремни условия, изглежда намират нещо наистина много вдъхновяващо в неговия пример. В неговия отказ да бъде победен и да живее въпреки трудната си ситуация.  Да се издигне над страданието и все още да комуникира на най- високо ниво с хумор.

Източник: BBC

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)