Спомен от Жеравна 2017

14 август 2018

Eдна магична местност до красивото и запазило автентичната си красота градче Жеравна, за десети пореден път оживя миналата година под звуците на фолклорната ни музика и се изпъстри с цветовете на родните ни носии…

DSC_0265

За десети път, хиляди българи, живеещи по различни части на светa – семейства, артисти, бизснесмени, занаятчии, че дори и политици, загърбиха съвременното ежедневие и станаха част от нещо все по-голямо и все по-силно – Международния фестивал на Фолклорната носия.

DSC_0325

На 18-ти август, 2017-та фестивалът официално беше открит в присъствието на множество официални лица, а стартът беше даден с традиционното връчване на наградата „Апостол на българщината“ на създателя на Фестивала Христо Димитров.

DSC_0292

Защото… Преди нещо голямо да стане факт, трябва да бъде помислено, измечтано и… реализирано. С много любов и енергия. Неговата енергия и тази на още стотици хора, повярвали в идеята и каузата „Жеравна“.

51

Гвоздеят на фестивала беше невиждано и разтърсващо сетива и представи събитие – Отбелязването на 140-годишнината от героичната Шипченска епопея със спектакъла „О, Шипка!“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)