Стивън Кинг

„Спящите красавици” – нов роман на Стивън Кинг и син

13 февруари 2018

Около 26 февруари 2018 г. се очаква да излезе от печат новата книга на Стивън Кинг и неговия син Оуен Кинг „Спящите красавици”. Тя се публикува от издателство „Бард”. Включва внушителния обем от 736 страници.

Корицата на книгата „Спящите красавици” от Стивън Кинг и Оуен Кинг (Бард, 2018)

Корицата на книгата „Спящите красавици” от Стивън Кинг и Оуен Кинг (Бард, 2018)

За книгата от издателите:

В едно бъдеще, което е толкова реално и близко, че може да бъде и днес, с жените се случва нещо странно, когато заспят. Телата им се обвиват в тънки нишки, образуващи пашкули.

Ако бъдат събудени, ако някой разкъса или разреже обвивката им, жените подивяват и стават невероятно агресивни. А докато спят, те се озовават на друго, по-добро място, където цари хармония.

Една жена, мистериозната Иви Блек, е недосегаема за благословията или проклятието на сънната болест. Дали тя е медицинска аномалия, която трябва да бъде изучавана? Или демон, който трябва да бъде унищожен? Сами, оставени на все по-първичните си подбуди, мъжете се разделят на враждуващи фракции. Едни искат да убият Иви, други – да я спасят. Трети използват хаоса, за да отприщят собственото си отмъщение срещу нови врагове. В света, станал най-неочаквано изцяло мъжки, всичко се превръща в насилие.

Действието се развива в малко градче в Апалачите, където основният работодател е женски затвор.

„Спящите красавици“ е неочаквано провокативен и прекрасно драматичен съвместен труд на баща и син, който изглежда особено актуален в наши дни.

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: Детайл от английското издание на „Спящите красавици”

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)