Your-idea-of-shopping

Сравняват уж еднакви храни в ЕС и в България

27 май 2017

Премиерът Бойко Борисов и министри обсъждаха мерки за сравняване на качеството на хранителните продукти. Относно качеството на храните, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов каза, че към момента са определени пет групи изделия, които да бъдат анализирани, предаде БТА.

Това са шоколадови, млечни и месни изделия, безалкохолни напитки и сокове, както и детски храни. Вече са купени продукти от тези групи от Германия и Австрия и се изследват.

През другата седмица ще бъдат купени същите продукти, но от големи вериги в България.

Анализът ще включва сравняване на етикетите на стоките – прилики и разлики, лабораторен анализ на самите стоки, и след това – и на цените им.

Още по темата: И България се обяви срещу храната второ качество

Стоките, макар и с различно качество, не са вредни за потребителите и не могат по никакъв начин да бъдат изземвани, каза oще Порожанов.

Подобни проверки се правят и в страните от Вишеградската четворка, каза земеделският министър.

Ние смятаме, че са нужни единни правила за това един продукт да се предлага с едно и също качество на единния европейски пазар, заяви той.

Мотивите, че вкусовите предпочитания на българите били различни, не са някакъв сериозен аргумент за разликите в стоките, завърши Порожанов.

снимка: curiositycult.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)