IMGP7775

Средиземноморска паста и… чаша розе

16 юли 2014

Няма да позволим на дъжда да развали усещането ни за лято, нали? Освен това, седнали да вкусна трапеза, спокойно можем да игнорираме струите, които небето ни изпраща и само да се наслаждаваме на шума им, докато похапваме нещо, което да ни напомня за сезона, в който сме и за морето, разбира се! Една от най-вкусните гозби на Средиземноморската кухня, която е особено подходяща за целта, е морската паста. Особено в „акомпанимент“ с чаша охладено розе, всичко се подрежда по най-вкусния за сетивата начин.

Необходими продукти:

спагети – 500 г
скариди – 400 г
червени чушки – 2 бр.
целина – 4 стръка
зехтин – 4 с. л.
лимонов сок – 2 с. л.
чесън – 2 скилидки
босилек, сол и каперси на вкус

IMGP1029

Начин на приготвяне: Сварете пастата и я измийте под течаща студена вода.  Овкусете я с  половината от зехтина, солта и лимоновия сок. Накъсайте листата босилек и ги прибавете при сварената паста. Ароматната подправка ще ги овкуси прекрасно.

IMGP0995

Загрейте зехтинът, но подберете качествен студено пресован. Нарежете на дребно чесъна и го задушете за минутка. Скаридите (за предпочитане непочистени, за да е пълна морската картина в блюдото ви), се задушават в зехтина с чесън за 4-5 минути. Отделно се задушават и нарязаните на шайбички чушки и целина на големи пръчки за около 2-3 минути. 

Прибавете всичко това към пастата, поръсете с каперси,  разбъркайте и сервирайте. И… да не забравите розето!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)