DSC_0883-880x586

Средиземноморска паста с миди

15 септември 2018

Днес ви предлагаме една отлична идея за обяд, много италианска и много вкусна, особено ако сте почитатели на мидите. Вече и на нашия морски пазар могат да бъдат намерени свежи и висококачествени миди от различните видове и без особени усилия може да приготвите това лятно забавление за сетивата.

Продукти:
200г. черни миди
200г. миди вонголи
200 г. спагети
домати
целина
2-3 скилидки чесън
босилек
бяло вино
сол, чер пипер, зехтин, масло

DSC_0882

Приготвяне:
Сварете мидите до разтваряне на черупките в солена гореща вода, към която сте добавили предварително нарязаните на шайби чесън, целина, бяло вино и масло. Сварете спагетите, с продължителност на варенето, според указанието на опаковката. Предварително обелените домати нарежете на дребни парчета и задушете със зехтина, черния пипер и малко сол. Прибавете към сварените и отцедени спагети сварените миди, като е хубаво да прибавите и част от соса им, след това добавете доматената смес и нарежете на ситно босилека. Оставете така приготвената пасто поне за 5 минути на котлона, за да се миксират вкусовете на отделните съставки.
И трябва да сте изстудили розето, преди това!
Да ви е вкусно!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)