Среднощни приключения в нощта на театрите

21 ноември 2016

Нощта е особено време. Често я използваме, за да покажем истинската си същност или да разкрием черти от характера си, които искаме само малцина (и то внимателно подбрани) да видят. Нощта е и времето, в което изкуството придобива една по-особена магнетичност. За това, не е случайно, че вече девета година Нощта на театрите е едно от най-чаканите културни събития в Европа. Но от къде тръгва всичко?

TON_6080

TON_6084

Зад идеята стои Елеонора Роси (Франция), но пилотно проектът стартира през 2008 г. в Хърватска – иницииран от Детски театър Добрава (Children’s Theatre Dubrava) и Театър Шибеник (Šibenik Theatre). Форматът събира хиляди почитатели и зрители. Само година по-късно се превръща в национално събитие, в което участват почти всички значими хърватски театри и театрални трупи. Поетапно към инициативата се включват Босна и Херцеговина, Черна гора, Словакия, Австрия, Словения, Германия, Испания, България, Белгия и Чехия.

TON_6086

Европейска Нощ на театрите е платфрома, която обединява всички имащи отношение към театъра и сцената за създаване и показване на качествено театрално изкуство, без граници, езикови, религиозни или етнически бариери.

TON_6105

Нощ на театрите е част от платформата Европейска Нощ на театъра и вече 4 години кани по един необикновен и много личен начин всички театрални почитатели у нас да станат част от мащабен културен форум със завладяващи съдържания и арт събития.

TON_6137

Ние, от Inlife, така се вдъхновихме, че дори се качихме и на сцената на театър „Сълза и смях“ и постановката „Изневери в повече“, за да усетим тръпката и от другата страна на прожекторите. Гледайте!

редактор: Калина Станева
оператор: Венелин Бакалов
постпродукция:Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)