5e_z5hg3j

Сръбският принц Филип Караджорджевич се венча в Белград

09 октомври 2017

Сръбският принц Филип Караджорджевич, един от тримата синове на престолонаследника Александър, се венча вчера в Белград за принцеса Даница Караджорджевич, дъщеря на известния художник Милан Маринкович, съобщава в. „Вечерне новости“.

Въпреки че сватбената церемония бе извършена в съборната църква в Белград от сръбския патриарх Ириней, щастливата двойка заяви в интервю за вестника, че ще живеят засега в Лондон въпреки голямото си желание да се върнат в Сърбия. И двамата са прекарали по-голямата част от живота си в чужбина.

5e_r0h7kx

Принц Филип Караджорджевич и принцеса Даница Караджорджевич.

На сватбената церемония вчера присъстваха испанската кралица София, представители на кралските фамилии от Гърция, Дания и Лихтенщайн, председателката на сръбския парламент Мая Гойкович, американският посланик в Белград Кайл Скот, представители на религиозните общности и на дипломатическия корпус, съобщава БТА.

Кумове на сватбата бяха по-големият брат на принца Петър Караджорджевич и шведската принцеса Виктория.

5e_wnh9r9

Принц Филип има и брат близнак – принц Александър. Тримата братя са деца на принц Александър II, син на последния сръбски крал Петър II.

Миналата година се състоя първата кралска сватба в Сърбия от 1922 г. насам. Тогава принц Михайло, син на втория брат на Петър II – Томислав, се венча за любимата си Любица в Опленац.

снимки: БТА

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)