orig

Станислав Стоянов сменя Цветан Цветанов в парламента

31 март 2019

38-годишният бизнесмен от Велико Търново Станислав Иванов Стоянов става народен представител от ГЕРБ на мястото на Цветан Цветанов.

Решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) предстои да бъде обнародвано в Държавен вестник. На свое заседание от 30 март комисията е взела това решение след получено писмо от парламента за предсрочно прекратените пълномощия на Цветанов като депутат от Четвърти изборен район – Великотърновски.

Стоянов, който беше седми в листата на ГЕРБ на парламентарните избори през 2017 г., е собственик и управител на рекламна агенция. Има висше компютърно и икономическо образование. Стоянов е член на УС на движение „Пазители на българщината“ и на църковното настоятелство на храм „Св.св. Кирил и Методий“.

Той става депутат, след като писмени откази пред ЦИК са депозирали четиримата, имащи преди него право да влязат в парламента, след оставката на Цветанов.

Първоначално беше съобщено, че 27-годишният треньор по мотокрос Георги Недев трябва да заеме депутатското място на Цветанов. Той е следващият в листата на ГЕРБ от Велико Търново от последните избори. В момента Недев е най-младият общински съветник във Великотърновския общински съвет. Шеф е на младежкия ГЕРБ в града. Недев беше на 24 години, когато попадна в листата за народни представители и се превърна във феномена 11/11. Той обаче вече заяви, че има частен бизнес и усилията му са насочени натам.

Отказ да влязат в НС са заявили още областният управител проф. Любомира Попова, известният хирург д-р Николен Стойнов и председателят на общинския съвет в Лясковец и директор на СУ“Максим Райкович“ Даниела Арабаджиева, съобщи „24 часа“.

Снимка: ГЕРБ

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)