1

Стара фабрика в Париж – сред най-луксозните домове във Франция

20 февруари 2015

Когато настоящите собственици на тази луксозна къща се сдобили с въпросното място, далеч преди то да се превърне в радващата окото гледка днес, тя била просто една остаряла, порутена и прашна фабрика.

4

Основното й предимство обаче бил фактът, че била построена не от друг, а от Густав Айфел в началото на 20 век (същият този Айфел, който създава Айфеловата кула) и като големи почитатели на работата му, те склонили да купят мястото и да го превърнат в търговски обект.

3

За тяхно съжаление обаче, така и не се сдобили с разрешително за въпросната дейност, но действайки на принципа „когато животът ти поднесе лимони, направи си лимонада“, я превърнали в красива триетажна къща.

6

Днес, тя е сред най-впечатляващите домове във френската столица, като привлича вниманието със смесицата от запазени оригинални елементи и архитектурни обновления по вкуса на собствениците. Както можете да се убедите от снимките, луксът преобладава навсякъде в имението, което е разположено на цели 3 етажа и с почти 10 000 кв. м. жилищна площ.

7

То включва три огромни спални с високи тавани (с помещение за съхранение на вещи във всяка), разкошна всекидневна, разположена между 2 големи тераси с изключителна гледка (от общо 4 в къщата), домашен кино-театър с 15 места, както и грациозен закрит басейн.

12

Осветителните тела са в любимия на собствениците „Арт Деко“ стил, а декорациите от ковано желязо придават непринуден чар и уют на дома. Сред всичко обаче се откроява покривът, който е запазен в оригиналния си вид – с елементите от ковано желязо, върху което е насложено прозрачно стъкло.

11

Той се държи на структурата от стомана, с която е построен в началото на миналия век, а впечатление прави и автоматичният механизъм, който го отваря и затваря при нужда.

8

Едва ли е нужно да казваме какво се случва, когато слънцето изгрее и лъчите имат възможността да проникнат отвсякъде в помещението, а ако подобен имот ви се струва като сбъдната мечта, то е добре да знаете, че всъщност вече е на пазара.

9

Собствениците са готови да се разделят с него срещу сумата от 11,5 милиона долара, за да сбъднат голямата си мечта – околосветско пътешествие. Не знаем за вас, но в такъв един момент на нас определено ни се иска да сме милионери.

10

Дотогава просто ще се насладим на великолепната визия на тази бивша фабрика в Париж, която днес е сред най-луксозните домове във Франция.

текст: Митко Попов
снимки: Business Insider

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)