фондация

Старозагорският митрополит създаде фондация в подкрепа на деца

15 март 2019

Старозагорският митрополит Киприан регистрира фондация в обществена полза с името „Св. Киприан Цамблак Чудотоворец“. Целта ѝ е да подпомага развитието на културно-историческото наследство на Стара Загора, да подкрепя ученици с изявени творчески способности, както и деца в неравностойно положение, съобщиха от Dveri.bg.

Сред целите на фондацията са: устойчиво развитие на политики по опазването на културното наследство, гарантиране на равен достъп на гражданите до културни ценности, превръщането на културното наследство в съществен фактор за социално икономическо развитие на гр. Стара Загора; осигуряване на финансови или материални средства за подпомагане на деца в неравностойно положение; подпомагане на развитието на талантливи ученици; реализиране на образователни програми за децата и др.

Фондацията ще набира средствата за своите цели чрез доброволни вноски от членовете си, чрез дарения от физически или юридически лица, с помощ от държавата, обществени организации, приходи от участия в национални и международни проекти и програми.

Митрополит Киприан, който през 2016 г. оглави Старозагорска епархия, е споделял в интервюта, че познава живота на децата в неравностойно положение. Самият той е оставен от родителите си в социален дом, а по-късно е отгледан от приемно семейство. Благодарение на грижите на приемната си майка е развил творческите си заложби и е получил добро образование.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)