Chelsea+Reach+2017+B+x+1920

Стартира онлайн допитване за часовото време

29 септември 2018

До 11 октомври българските граждани могат да кажат дали са съгласни с отпадането на сезонните смени на часовото време и дали да остане лятното, или зимното време, като се аргументират.

Консултацията по този въпрос се провежда онлайн, на сайта на дирекция „Координация по въпросите на Европейския съюз“ към Министерския съвет. Въпреки че консултацията е стартирана на 20 септември, информация за тази възможност излезе едва вчера, чрез социалните мрежи.
Междувременно вицепремиерът Томислав Дончев съобщи пред Българската национална телевизия, че голяма част от българите са против смяната на времето, а е възможно още следващата пролет да направим последната смяна и да останем на лятното часово време.

Националната консултация по въпроса за отпадане на смяната на часовото време през пролетта и есента изисква регистрация на сайта euaffairs.government.bg. Попълването на данните за регистрация отнема няколко минути, след което човек получава потвърждение на имейла си, с линк за активиране на регистрацията. Нужна е още една стъпка – одобрение от администратор, след което с избраното потребителско име и парола можете да влезете и да участвате в консултацията. А тя включва написване на становище по предложението на Европейската комисия за преустановяване на сезонната смяна на времето. В него можете да посочите, дали сте за или против отпадането на тази смяна, както и да обясните своето предпочитание за оставане на лятно или на зимно време.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)