Дюн

Стелан Скарсгард ще играе злодей в „Дюн”

11 януари 2019

Шведският актьор Стелан Скарсгард се присъединява към актьорите, които участват в адаптацията по романа на Франк Хърбърт „Дюн“. Снимките ще стартират в Будапеща и Йордания тази пролет.

Сред актьорите намерили място в продукцията са още Тимъти Шаламе, Ребека Фъргюсън и Дейв Батиста. Режисьор е Дени Вилньов. Той има отношение и към сценария, по който работят още Ерик Рот и Джон Спейтс.

„Дюн” се причислява към научно-фантастичната класика и романът има много почитатели. Действието се развива в далечното бъдеще на планета с име Аракис. Стелан Скарсгард ще влезе в ролята на злодея барон Владимир Харконен. Тимъти Шаламе играе Пол Атреидски, син на владетелско семейство, който е принуден да избяга в пустинните земи сред свободните племена на Аракис. Ребека Фъргюсън е в ролята на неговата майка.

ллл Снимка:  A24

Тимъти Шаламе
Снимка: A24

По книгата се снима филм не за първи път. „Дюн” с режисьор Дейвид Линч излиза на екран през 1984 г., но не се приема особено добре. Според досегашната информация в медиите е много възможно филмите да са повече от един.

снимка: Дюните близо до Флорънс, щата Орегон, вдъхновили писателя Франк Хърбърт/ Wikipedia

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)