Стенли Кубрик

Стенли Кубрик: Никога не сме стъпвали на Луната, аз режисирах всичко! (Видео)

15 декември 2015

На 21 юли 1969 година САЩ отбелязва едно от най-големите събития не само в своята, но и въобще в световната история – кацането на Луната на американския астронавт Нийл Армстронг. Фразата, която произнася при стъпването си – „Една малка крачка – един голям скок за човечеството“ остава безсмъртна. 30 години по-късно едно шокиращо разкритие е на път да промени всичко, в което сме вярвали досега. Знаменитият режисьор Стенли Кубрик заявява в документално видео, заснето на 3 март 1999 г., но публикувано едва сега, че самият той е режисирал „кацането“ на Луната и реално никой човек досега не е стигал до подобно знаменателно събитие.

Screen-Shot-2015-12-10-at-7.22.06-PM

„Теоретиците на конспирацията бяха прави в този случай“, казва Кубрик във филм, направен от режисьора Т. Патрик Мъри само четири дни преди смъртта на легендата във филмовото изкуство. „Извърших огромна измама на американската общественост, която сега ще разясня, включва правителството на САЩ и НАСА, а именно, че кацанията на Луната са фалшифицирани и аз бях този, който засне фалшификациите“, признава той. Кубрик посочва, че в продължение на години не е можел да говори за това, тъй като е подписал декларация за конфиденциалност и работата му е била строго секретна.

Neil_Armstrong

„Правителството беше наясно с всичко и се възползва, за да прави измама след измама“ – така режисьорът коментира общо шестте кацания на Луната от американски астронавти в периода 1969 – 1972 г. Режисьорът заснел „2001: Космическа одисея“ признава, че се чувства както виновен, така и горд от работата си за НАСА. Специално за фалшификациите, той е работил в продължение на 16 месеца, на специално изградена сцена в Хънтсвил, Алабама, създавайки кадри за първото кацане на Луната. От думите му става ясно и защо шокиращото интервю се появява едва сега – пожелал е то да бъде излъчено поне 15 години след смъртта му.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)