Стефан Божков и “ Говори с нея“…

04 август 2015

След впечатляващото Биенале 2015, екипът на In life, реши да се продължи темата  за съвременното изкуство, предстaвяйки и достойни примери от нашата държава. Първата спирка е Царево, а артистът е Стефан Божков.

Стилът му е много съвременен, изтъчнен, естествено сексуален и много провокативен… Творбите, които са изложени в Историческия музей в Царево, са обединени от култа към жената и красотата на нейното тяло… Наистина впечатляващо…. Пред неговите картини думите наистина са излишни, затова ги вижте….

Стефан Божков е роден на 18 януари 1961 г. в Панагюрище. Артист на свободна практика и колоритен представител на съвременната софийска бохема, Стефан работи в различни области на визуалните изкуства. Реализирал е над 20 самостоятелни изложби в България, Сърбия, Словакия, Македония и Франция. Носител е на престижното сръбско отличие „Златно перо”, наградата на София за високи постижения в областта на изобразителното изкуство, диплома от 5-ото международно триенале на графиката в София и много други.

репортер : Деси Цонева
оператор: Петър Джанов
постпродукция:Николай Петров

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)