стефан данаилов - бате ламбо

Стефан Данаилов: Бях щастливец, нищо в живота си не бих променил!

27 ноември 2019

Днес ни напусна едно от най-големите имена в родната филмова и театрална история – Стефан Данаилов. Той си отиде на 76-годишна възраст и макар последните месеци от живота му да бяха наистина тежки, то по собствените му думи, е бил сред щастливците, благословени от съдбата.

На 75-тия си рожден ден, бате Ламбо призна, че ако има възможност да се върне назад в годините, не би променил абсолютно нищо в живота си.

„Много съм изял, много съм изпил и много съм изживял“, разкри тогава родната легенда. „Но най-хубавото е, че винаги съм усещал народната любов. Приятно е да знаеш, че хората те харесват. Никога не ми е било заветна мечта, но сега се усмихвам, защото знам, че съм имал достоен живот“.

Стефан Данаилов

И до последно се държеше, като месеци преди кончината си бе категоричен: „Нямам намерение да падам духом. Ще скачам, ще падам и пак ще съм на линия“. Ако се оставя, по-добре да си вървя“. И все пак, съдбата имаше други планове. Ламбо вече е при двете си любими жени – половинката Мария и сестра си Росица там горе на небето.

А на поклонението, което ще е на 2 декември в Народния театър, можете да сте по-сигурни отвсякога, че с Мастъра ще се сбогуват хиляди хора. Хиляди, дошли да засвидетелстват именно народната любов, за която той самият говореше приживе. Вечна ти памет, бате Ламбо…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)