Снимка: Edna.bg

Стефан Данаилов: Преборих рака заради Мария, тя ми даде сили да оцелея

29 юни 2017

Родната филмова легенда Стефан Данаилов изненадващо проговори за тежката си битка с рака на гърлото и отношенията си с покойната си съпруга Мария.

Дълго време не успявах да осъзная реално какво се случва. Същото е сякаш винаги си плувал над вълните, летял и в един момент потънеш и си казваш: случва се и с мен. Изплувах само защото съм див и силен характер. Да, имаше моменти, в които мислех и очакваш най-лошото, но все пак имам деца, внуци, които имаха нужда от мен“, разкри „бате Ламбо“ пред bTV.

Стефан Данаилов и Мария в младежките си години на корицата на списание Biograph

Стефан Данаилов и Мария в младежките си години на корицата на списание Biograph

„Най-тежко ми беше, когато трябваше да чакам диагнозата. Самото очакване може да те побърка. Бяхме в стрес, защото очаквах, че ден, след като ми вземат биопсията, ще се обадят да кажат резултата. Понеделник, вторник, сряда, четвъртък – никой не звъни и си казах – нещо страшно става. Мария бе голямата сила до мен. Тя запази самообладание, бе точно другарчето, което знаех, че ще е до мен. Когато се случи най-лошото с нея, тя дори не мислеше за себе си. Отиде си с думите „Оставям те болен“, допълни Данаилов.

Съпругата му напуска този свят шест месеца, след като му е поставена диагнозата, но и когато вече с цената на тежка химиотерапия, Стефан е по-добре. Отива си след диагноза „остра сърдечна и бъбречна недостатъчност“. „Държеше се, докато трябваше да ми дава сили. Не беше нужно дори и да говорим, и мълчейки, знаех че е до мен и ще ми помогне да оцелея“, завършва легендата на родното кино.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)