orig

Столичанка разхожда пустинен рис в Борисовата градина

30 октомври 2018

Млада софиянка събуди любопитството на разхождащите се в Борисовата градина, след като изведе на разходка домашния си любимец. Той обаче се оказа каракал (пустинен рис).

Снимки на гордата собственичка на хищната котка, която е на каишка, се появиха във Фейсбук.

От Регионалната инспекция по околната среда и водите в София обясниха пред Dir.bg, че отглеждането на каракал в България не е незаконно. Доколко обаче е уместно диво животно да бъде водено на разходка в Борисовата градина, макар и да е на каишка, инспекторите не коментираха. В РИОСВ-София има един регистриран каракал от млада жена, допълниха от там.

В началото на януари т.г. карабинерите от Милано заведоха дело срещу 36-годишна българка затова, че застрашава сигурността на хората, разхождайки опасни животни. Българката разхождала с каишка в центъра на Милано пустинен рис каракал. От 1996 г. в Италия е забранено отглеждането на подобни животни в градовете.

Снимка на жената с риса, направена от минувач, бързо обиколил социалните мрежи, попадайки и в полезрението на общинската управа на Милано. Кметството пуснало апел към гражданите в мрежите да му помогнат да открие рисът, тъй като е опасен хищник. Няколко дни по-късно карабинерите отнели риса от собственичката му, която го отглеждала в апартамент в центъра на Милано. Там бил оставян на свобода.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)