Стоянка

Стоянка Мутафова е първата българска актриса с награда от фондация „Лейди Даяна”

07 юни 2015

Стоянка Мутафова е първата българска актриса с награда от Международната фондация „Лейди Даяна“, отличила Шон Конъри, Питър О`Тул, Лин Редгрейв, съобщава БТА.

Почетната грамота за „Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство като негов доайен“ ще бъде връчена на Стоянка Мутафова тази вечер след спектакъла „Златният телец“ в Сатиричния театър „Алеко Константинов“, съобщават от трупата, съорганизатор на награждаването. Колеги, приятели и почитатели на примата на българския театър са поканени на церемонията от 21.50 часа.

Международната фондация „Лейди Даяна“ е учредена през 1997 г. в Лондон. Призната е от кралицата на Великобритания и кралското семейство. На учредяването й присъстват посланиците на 19 страни, сред които САЩ, Канада, Куба, Аржентина, Австралия, Катар, Египет, Индия, България, Босна и Херцеговина.

Целта на фондацията е да продължи делото на принцеса Даяна за хуманизъм и подкрепа на нуждаещи се по целия свят. През годините фондацията е била партньор на проекти като благотворителен концерт в Летния театър на Варна за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията в Североизточна България и обновяване на пътя до църковния комплекс Кръстова гора.

снимка: dobrinovini.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)