Странджанска яхния

Странджанска яхния

06 септември 2015

Необходими продукти:
1 кг овнешко месо
400 г лук
джоджен
магданоз
червен пипер
150 г масло
сол
1 кг картофи

Начин на приготвяне:
Нарежете на едри парчета месото. Сипете ги в гювеч и добавете накълцания по-едро лук. Объркайте с червен пипер, джоджен, сол и магданоз на око. Добавете по-голямата част от маслото (около 100 г) и долейте малко водичка. Затворете гювеча с капак и го сложете да се пече за около 2 часа или до готовност на месото. Поднесете странджанската яхния върху картофено пюре, приготвено от пасираните сварени картофи, овкусени и объркани с останалото масло.

снимка: mysweethobby.blogspot.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)