GERMANY-MUNICH-SECURITY-CONFERENCE

Стрелба от последните минути в търговски център в Мюнхен

22 юли 2016

Стрелба беше открита в търговски център в Мюнхен, съобщават световните медии. По непотвърдена информация 15 души са загинали. Властите отказват да разкрият подробности за случващото се. На мястото се провежда мащабна полицейска операция. Целият район е отцепен. Над сто полицаи с тежко снаряжение са пристигнали пред търговския център, съобщава германското издание Фокус.

90924

 Има нещо голямо в търговския център”, каза говорителка на местната полиция без да дава информация дали има убити и ранени при стрелбата.

Инцидентът е станал в мола Olympia-Einkaufszentrum в Мюнхен. Властите разпространиха чрез социалните мрежи предупреждение да се избягва района на мола и живеещите в района да останат по домовете си.

Според транспортните служби на Мюнхен в момента някои линии на метрото са пренасочени.
В ход е полицейска операция. Хеликоптери кръжат над търговския център „Олимпия“ в Мюнхен. Водещият германски вестник „Зюддойче цайтунг“ съобщава за много убити и ранени. Поне дузина линейки се намират около мола.
Служител в мюнхенския търговски център „Олимпия“ заяви: „Имаме проблем“, но отказа да уточни какво се случва, добавя Ройтерс.

Снимки, разпространени в мрежата, показват как мъж лежи на земята без да мърда, като тялото му е покрито с фолио. Инцидентът е станал в мола Olympia-Einkaufszentrum в Мюнхен. Властите разпространиха чрез социалните мрежи предупреждение да се избягва района на мола и живеещите в района да останат по домовете си.

Според транспортните служби на Мюнхен в момента някои линии на метрото са пренасочени.  В ход е полицейска операция. Хеликоптери кръжат над търговския център „Олимпия“ в Мюнхен. Водещият германски вестник „Зюддойче цайтунг“ съобщава за много убити и ранени. Поне дузина линейки се намират около мола.

Според Баварското радио радио и очевидец на в. „Зюддойче цайтунг“ в търговския център са се чули изстрели. Полицията е потвърдила, че има много ранени, които лежат по пода. Става дума по първоначална информация за двама атентатори – мъж и жена.

c0c2cd2948886960c811f392be298c8c

Според част от свидетелите в мола е влязъл човек. Няколко минути той е открил безразборна стрелба. След това спрял да стреля и излязъл.

Говорителка на полицията е заявила за в. Билд: „Става дума за нещо голямо“. Има ранени според очевидци. Предполага се, че всичко е станало в дрогерията на търговския център. Стрелецът е избягал по посока на метрото.

ДПА съобщава, че все още няма яснота за мотивите. Сигналът за помощ е постъпил в 18 часа местно време. Полицията провежда мащабна операция и е отцепила напълно райна на търговския център, който се намира в северната част на Мюнхен. В. „Абендзайтунг“ съобщава за много загинали като се позовава на очевидци.

При стрелбата в мюнхенския турговски център е загинал един човек и десет други са ранени. Това съобщава АФП, която се позовава на полицейски източници.

В мола „Олимпия“ има близо 100 магазина. Стрелбата е станала в час пик.

Снимка в Туитър показва пристигането на линейка. На нея се вижда на асфалта да лежи човек. Германската полиция е в повишена степен на тревога след като в понеделник имигрант от Афганистан намушка петима души във влак в Бавария.

Очаквайте подробности!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)