Строителството през 2018 – перспективи и предизвикателства

02 октомври 2017

В зала „Средец“ на „София хотел Балкан“ се състоя седмия дискусионен форум „Строителството през 2018 – перспективи и предизвикателства“, организиран от Камарата на строителите в България и вестник „Строител“. Събитието се наложи като най-значимото за строителния сектор събитие през годините, в което си дават среща отговорните институции и бранша, за да обсъдят актуалните теми, перспективите и предизвикателствата за предстоящата година. 

TON_3667

На форума присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, Атанаска Николова – зам. министър на околната среда и водите, Велик Занчев – зам. министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Кметът на София Йорданка Фандъкова представи проектите на столицата ни за следващата година.

TON_3653

В събитието се включи и главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков.  Всички участници бяха категорични, че строителната индустрия в България регистрира добра активност, тенденция за устойчив растеж, фактори за генериране на стабилна бизнес среда и възможности строителните фирми и свързаните с тях доставчици да регистрират напредък.

TON_3661

Произведената строителна продукция достига нарастване в размер на 20,8 % на годишна база, като сградното строителство е водещо и формира 55,5 % от общата произведена продукция в отрасъла при нарастване от 28,0 % . При  инженерното строителство дяловото участие в обема е 44,5 % и бележи нарастване 12,8 % в сравнение със същия период на миналата година.

TON_3660
Тези изнесени данни от анализа на Камарата на строителите в България дават основание за оптимизъм. всички участници във форума изразиха надеждата си, че тази възходяща тенденция ще продължи и през 2018 година.

репортер : Ася Георгиева
оператор : Иван Цвятков
фотограф: Антон Хариев
постпродукция : Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)