Chris_Froome_-_The_First_Man_to_Cycle_through_the_Eurotunnel_(14570544596)

Строят тунел за велосипедисти от „Люлин“ до центъра в София

09 януари 2016

Специален тунел за велосипедисти ще строи Столична община от район „Люлин“ до централната част на София, съобщава столичният заместник кмет по транспорта Любомир Христов.

Начертаното велотрасе по протежението на бул. „Тодор Александров“ между метростанция „Вардар“ и бул. „Мария Луиза“ ще бъде продължено в посока „Люлин“, защото велоалеята свършва при метростанция „Вардар“ и оттам колоездачите се включват в общото движение през автомобилен тунел.

Според Л. Христов изграждането на тунел под жп линията в „Люлин“ е единственият вариант за велосипедно трасе в района. „Над автомобилния тунел през Западен парк минава жп линия, която сега беше реконструирана. Между автомобилния тунел и жп линията ще бъде направен велосипеден тунел с рампи, по които могат да се качат велосипедите, да минат през тунела и да слязат от другата страна на кръстовището на бул. „Царица Йоана“ и бул. „Петър Дертлиев“, казва той.

Първоначалните проекти на съоръжението трябва да бъдат представени в началото на тази година. Според параметрите на Столична община велотрасето в „Люлин“ ще е около 800 м. През тунела трябва да могат да преминават и пешеходци. Предполагаемата стойност на проекта е между 150 и 200 хил. лв/“Сега“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)