Струнен Арт Квартет или изкуството да продуцираш

04 юли 2016

Той е цигулар. Има афинитет към красивите и талантливи виолончелитски и особено към една – нежната и екзотична Сифей Уен. С нея се запознава в САЩ, където работи и върви усилено към мечтата си не само да бъде брилянтен музикант, а и да направи всичко възможно хората в неговия бранш да имат повече и по-големи възможности за изява и работа. За това и създава творческото обединение Global Art Union и нестандартната инструментална формация Струнен Арт Квартет. В нея се включват още виолончелистката Румяна Гавадинова и цигуларката Адриана Точева.

На 24-ти юни, в зала „София“ на бившия Партиен дом, Струнен Арт Квартет даде поредната си заявка за успех пред взискатаелната столична публика със своя концерт-промоция на новия им албум, който се очаква да излезе на 7-ми август тази година. Недостижимият Георги Черкин партнира на квартета в галещата ухото програма с емблематичи произведения на Цезар Франк, Йоханес Брамс, Моцарт и Шуман.

Броени часове преди концерта Даниел Трингов, Георги Черкин  и компания бяха на гости в дома на InLife, за да си поговорим за ентусиазма, надеждата, професионализма и качествената музика… Е, и за да съживим един 130-годишен роял…

репортер: Калина Станева
оператор: Антон Хариев
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)