Студена супа от вишни

Студена супа от вишни

12 август 2014

Някой беше нарекъл тази традиционна унгарска супа „десерт, който се е маскирал като супа“. Не знам дали подобна „двойнственост ще ви изкуши, но със сигурност си струва да я приготвите. А дали ще я сервирате в началото или в края на храненето – изборът остава за вас.

Необходими продукти:
1,5 л вода
500 гр вишни (без костилките)
150 гр захар
250 гр сметана
2 супени лъжици брашно
1/4 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка пудра захар

Начин на приготвяне:
В тенджера сипете водата и добавете вишните. След завирането им, засечете 10 мин. и свалете от огъня. Отделно, в голяма купа, смесете сметаната, брашното, солта и захарта на пудра. Когато водата от вишните изстине добавете част от нея на тънка струйка към тази смес, при постоянно бъркане. Готовата смес добавете към тенджерата и отново варете, в продължение на 5 мин. Не позволявайте на „супата“ да кипне! След това я охладете до стайна температура, разпределете я в купички и я доизстудете в хладилник. Ако я сервирате като десерт, при преди да я приберете в него, може да добавите и 100 мл вишновка или ликьор от вишни.

текст: Марио Трифонов
снимка: capricorn.ru

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)