София Борисова

Студенти на гости на София Борисова

07 юни 2015

Студентите от престижното френско училище за мода и дизайн “MOD’ART International – Paris” , посетиха луксозната модна централа на „Романтика фешън” и се срещнаха с топ дизайнера на България – София Борисова. Децата са на посещение в България по проект организиран от училището. Те самите са избрали България за дестинация, за да се срещнат и разговарят с най-успешния дизайнер на булчински и официални тоалети у нас. Един от техните преподаватели по мода и дизай е българката Петя Вълчинова. Именно тя е запознала учениците с работата на София Борисова, впечатлени от тоалетите, които създава, те са пожелали да посетят нейната модна къща.

unnamed (4)

Удоволствие е да се срещнеш с толкова любознателни младежи” – споделя София Борисова –  „Разпитваха ме за всичко – как съм започнала, какво ме вдъхновява, за пътя, който съм извървяла, за изработката на тоалетите, за подбора на платовете. Отговарях с удоволствие на тези  симпатични, мотивирани да успеят в модата, млади хора. Надявам се и тук в България да срещам все повече такива.”

Eвропейският моден бизнес: перспективи и тенденции

Студентите бяха придружавани и от техния професор  – Мосю Патрис дьо Плас /Patrice de Place/, с който ви срещнахме миналата седмица в ексклузивно интервю за In LIFE.  Той  беше впечатлен и очарован от дизайнерските творения на трикратната носителка на най-престижния приз за мода у нас – „Златна игла”. Гледайте филма ни от наградите!

11182071_622135894555330_4405520692956156192_n

От своя страна, студентите и техните преподаватели поднесоха подарък за спомен, луксозна писалка с логото на MOD’ART International  и отправиха специална покана към София Борисова да  гостува в престижното училище за мода и дизайн – MOD’ART International в Париж и да изнесе лекция пред тях и колегите им.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)