Стъкла, обсипани с градини в Ню Йорк (видео)

16 февруари 2016

Спираловидните кули на офис центъра BIG в Ню Йорк са обвити с каскадни тераси
Bjarke Ingels разкри плановете си за спиралата на 65-етажната офис кула в Ню Йорк, която ще се отличава с редица зелени зони и тераси. Тези озеленени зони ще осигуряват на всеки етаж места за отдих и пространство с двойна височина, които да служат и като място за срещи. Всеки етаж разполага с широки панорамни перспективи към целия Манхатън, с изглед към Мидтаун, Central Park, финансовия район и река Хъдсън.

bjarke-ingels-group-BIG-the-spiral-hudson-yards-new-york-designboom-03

bjarke-ingels-group-BIG-the-spiral-hudson-yards-new-york-designboom-05

bjarke-ingels-group-BIG-the-spiral-hudson-yards-new-york-designboom-06

bjarke-ingels-group-BIG-the-spiral-hudson-yards-new-york-designboom-07

Предназначена за хората, които ще работят тук, спиралата гарантира, че всеки етаж на кулата ще осигурява възможност за излизане на открито, чрез проектираните висящи градини и каскадни атриуми.“ обяснява Bjarke Ingels.

bjarke-ingels-group-BIG-the-spiral-hudson-yards-new-york-designboom-02

Разработена от студио  Tishman Speyer, зелената спирала скоро  ще бъде част от квартал Хъдсън ярд в Ню Йорк с 2,85 милиона квадратни фута офис площи  клас А. Кулата е решена в напълно прозрачно стъкло с големи прозорци с впечатляваща височини на тавана, а зелените зони ще бъдат уникални по рода си и ще превърнат BIG в единствения  „зелен“ небостъргач. Чрез обвиващите я зелени зони, кулата ще има и възможност за достъп между различните нива и етажи.

bjarke-ingels-group-BIG-the-spiral-hudson-yards-new-york-designboom-10
Зелените площи започват своето развитие от основата на спиралата и продължават нагоре до върха й. Сградата леко изтънява към небето, което позволява на всяко ниво да влизат повече светлина и въздух. Наемателите на всеки етаж ще имат разкошна зелена градина. Кулата заема пространство между 34-ата и 35-ата улица – зона с изключителен растеж и развитие в последно време, с множество, културни и  развлекателни центрове.

Снимки:  Bjarke Ingels / Tishman Speyer

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)