Суеверията на известните

Суеверията на известните (част 2)

02 юни 2018

Днес продължаваме със странните ритуали на известни личности, които ние бихме определили като суеверия. Суеверия или не, но тези ритуали дават някакво усещане за контрол и спокойствие сред тези хора. Ето още за тях:

Вижте още : Суеверията на известните (част 1)

Даян фон Фюрщенберг и щастливата златна монета

Модната икона и дизайнер Даян фон Фюрщенберг е притежател на златна монета от 20 франка, скрита от баща й в нейната обувка по времето на Втората световна война. Тогавя тя е малко момиче, но пази мометата и в зрелите си години, вярвайки, че тя й носи късмет. Затова продължава да я слага в обувката си всеки път когато представя нова колекция. Фон Фюрщенберг е добре известна със своите култови женствени рокли и е изключително влиятелен дизайнер за повече от 55 страни по света.

Фрида Кало и нейната градина

Мексиканската художничка Фрида Кало (1907–1954) украсявала не само с цветове, но и с много цветя своята ежедневна работа. Много от нейните картини са автобиографични, богати на багри и цветя, които тя сама отглеждала в своя дом, споделян с друг голям художник – Диего Ривера, познат още като Каза Азул. Градината на Кало, била място на комфорт и вдъхновение за хдожничката, където тя прекарвала часове наред, рисувайки и грижейки се за своите растения, плодни дървета и цветя, повечето от които с мексикански произход. Работното място на Кало, било с голям прозорец гледащ към градината, а след завръщането й от болницата, малко преди да умре, по нейна молба леглото й било преместено така, че да вижда градината си.

 Доктор Зюс носел шапка когато блокирал

Известният автор и илюстратор Теодор Зюс Гайсел (1904–1991), познат като Доктор Зюс (1904–1991), имал внушителна колекция от 300 шапки. Когато се сблъсквал с трудности с писането, Доктор Зюс отварял своя скришен гардероб, където избирал коя шапка да носи, за да се почувства отново вдъхновен. Неговите странни навици му помогнали да създаде някои от най- популярните истории за деца, включая класическата книга за „Котката в шапката“.

 

Салвадор Дали испанското парче дърво

Испанският сюрреалистичен художник Салвадор Дали (1904–1989) бил много суеверен и винаги носвел със себе си малко парче   изхвърлено от водата испанско дърво, за да го пази от зли духове. Дали е един от най-влиятелните артисти в сферата на сюрреализма. Известен със своите странности, той почти се задушава, докато изнася лекция в шлем и костюм за гмуркане.

 

източник: artsy.net
автор: Елън Уайнстин

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)