0a87081e-306-eggdropsoup-dishland1

Супа от аспержи и селъри

27 юли 2018

Необходими продукти:
аспержи – 500 г
селъри – 4 стръка
масло – 2 с. л.
сол – на вкус
бульон – 2 ч. ч. пилешки
дафинов лист – 1 бр.
прясно мляко – 1 и ½ ч.ч.
яйца – 2 жълтъка
кисело мляко – 1 с. л.
оцет -  1/2 с.л.

Начин на приготвяне:
Измийте и почистете аспержите и селърито. Нарязаните зеленчуци, бульонът, дафиновият лист и чесънът се слагат да заврат заедно с маслото. Намалява се котлона и се оставя да къкри 10 минути. Преди да свалите супата от котлона, добавете прясното мляко. Оставете я да се охлади и я застройте с разбитите яйца, оцет и кисело мляко.

снимка: truffle-assets.imgix.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)