02-1-pic-web

Супа от гъби, елда, коприва и зелени ябълки

22 март 2017

Необходими продукти:
500 г пресни гъби
5 шепи прясна коприва
2 глави лук
2 зелени ябълки
2 корена пащърнак
1 глава чесън
250 г елда
10 с.л. зехтин
3 дафинови листа
3 л вода
сол
черен пипер
лимон на вкус

Още по темата: Зеленчукова крем супа с елда

Начин на приготвяне:
Задушете в част от зехтина гъбите. Сложете ги в студената вода, заедно с нарязаната и предварително попарена коприва, елдата, лука и чесъна, нарязаните на кубчета ябълки, пащърнака и дафиновия лист. Варете 20 минути, добавете останалата мазнината, подправете супата със сол, пипер и лимон, разбъркайте и сервирайте гореща.

снимка: veggiesonthecounter.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)