Cold Watermelon Soup from Jaime Bissonnett of Coppe in Boston. A120307 Food & Wine Gastronaut June/July 2012.

Супа от диня

25 август 2017

Необходими продукти:
1 малка диня
1 ракиена чаша мастика
1 с.л. захар
сокът от 1 лимон
1 връзка мента
половин ч.ч. зехтин
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
Нарежете динята на резени и изрежете кората им. Сложете почистените от семките резени в блендер. Добавете лимоновия сок и 3-4 листа мента. Пасирайте много добре. Прецедете сместа в купа. Останалите листа мента сложете в хаванче, добавете солта, черния пипер, зехтина и мастиката. Счукайте много добре, на паста. Сервирайте супата от диня в купички, поръсена с пастата от мента.

снимка: foodandwine.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)